Jeuk aan de vulva

Alle vrouwen krijgen op een of ander moment van hun leven wel eens last van jeuk aan intieme zones.
Jeuk aan de intieme zones houdt over het algemeen verband met een mycose (samenhangend met de verspreiding van een microscopische schimmel), maar kan ook andere oorzaken hebben zoals bepaalde vulvovaginale infecties (vulvitis, vulvovaginitis), huidziekten (psoriasis)
Zij kunnen ook samengaan met een branderig gevoel of lokale pijnen. Naargelang de oorzaak van de jeuk, kan deze samengaan met andere symptomen op verschillende plaatsen van het lichaam.

Om een diagnose te stellen, gezien de talrijke mogelijke oorzaken,is het belangrijk een arts te raadplegen.

 

Hoe kan jeuk aan de vulva worden behandeld?

 

Afhankelijk van de oorzaak van uw vaginale of vulvaire jeuk, kan uw arts u aangepaste producten (anti-infectieus product of dermatologische crème) voorstellen. Om uw behandeling te begeleiden wordt het gebruik van specifieke producten voor intieme hygiëne met een kalmerend actief bestanddeel aanbevolen.

 

Hoe kunt u jeuk aan de vulva voorkomen?

 

In de eerste plaats moeten recidieven worden voorkomen en moet men goede gewoontes aannemen. De eerste goede gewoonte is het gebruik van aangepaste producten voor de intieme hygiëne. Het is in elk geval zeer belangrijk het advies te vragen van een arts. Jeuk aan de vulva is niet altijd te wijten aan mycosen. Het is daarom belangrijk een arts te raadplegen. Alleen een arts kan u medicatie voorschrijven die afgestemd is op de pathologie.

Ce site utilise des cookies pour vous offrir le meilleur service. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.