Intieme ontharing

Behoort u tot de vrouwen die haartjes tot in de kleinste hoekjes willen verwijderen? Voor u aan uw intieme ontharing begint, moet u wel beseffen dat de haren een functie hebben en dat ze er niet enkel zijn om u het leven zuur te maken!

Het is aan u om de ontharingsmethode voor de bikinilijn te kiezen die het best bij u past, evenals de “coupe” die u het mooist vindt. Om probleempjes te voorkomen, volgt u best onze volgende tips op.

 

Waarvoor dient schaamhaar?

De eerste functie van schaamhaar is de vulva te beschermen tegen infecties, door het binnendringen van kiemen te vermijden.

Zij vormen ook een beschermende barrière tegen schokken, wrijving van kleding of schurende aanraking van lichamen tijdens seksuele betrekkingen.

 

De verschillende ontharingsmethodes voor de bikinilijn

 

• Technieken die het haar afscheren: scheermes, ontharingscrème : Supersnel en niet duur, maar het haar groeit bij deze technieken wel zeer snel terug.
• Technieken die het haar uittrekken: waxen en elektrisch epileren. Zeer doeltreffend en met langdurig resultaat, maar ze zijn wel relatief pijnlijk.
• Technieken het haar « definitief » verwijderen: “intense pulsed light”, laser en elektrisch epileren. Dit zijn zeker de radicaalste technieken, maar ook de duurste. Ze zijn vooral efficiënt tegen donkere haren op een lichte huid.

 

Intieme ontharing: de verschillende «schaamhaarstijlen»

 

• De klassieke bikinilijn is de bikinilijn van een laag uitgesneden bikinislip.
• De Braziliaanse bikinilijn is een bikinilijn voor hoog uitgesneden bikinislips, maar zonder epileren van de schaamlippen.
• De string komt overeen met een ontharing van bikinilijn en schaamlippen, met nog een beetje haar op het schaambeen.
• Integrale bikinilijn: alle haren worden geëpileerd.

 

Hoe voorkomt u probleempjes bij de intieme ontharing?

 

Ingegroeide haartjes, puistjes onder de huid, infecties… de intieme ontharing, of het nu een integrale of een klassieke ontharing betreft, gaat soms gepaard met ongemakken die we best kunnen missen!

Gebruik voor D-Day perfect gereinigd en gedesinfecteerd materiaal. Behandel uw huid na de ontharing met een kalmerende crème om jeuk te voorkomen en om deze gevoelige zone goed te verzorgen.

Ce site utilise des cookies pour vous offrir le meilleur service. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.