Intieme flora

Een evenwichtige vaginale flora is het belangrijkste natuurlijke wapen van het lichaam tegen urogenitale infecties.

De vagina beschikt zoals elk orgaan over haar eigen flora die uit talrijke bacteriën is samengesteld, waaronder een bijzonder soort die de lactobacillen worden genoemd: zij zijn de echte ‘controletoren’ van de verdediging van de vagina.
Deze beschermende bacteriën hebben een verdedigingsrol tegen microben, zowel externe microben (seksueel overdraagbare aandoeningen, infecties te wijten aan de darmflora, …) als microben die zich in de vaginale holte bevinden en zich op een abnormale manier ontwikkelen (mycosen, vaginosen, …). Deze infecties kunnen hinderlijke symptomen veroorzaken (jeuk, irritaties, branderig gevoel, onaangename geur, ongewoon en overvloedig witverlies, pijn bij seksuele betrekkingen, …).

 

> Bepaalde situaties bevorderen het onevenwicht van de vaginale flora (daling van het aantal lactobacillen):

  1. Antibiotica
  2. Roken
  3. Overdreven of niet geschikte intieme hygiëne
  4. Hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, verandering van contraceptivum, …)
  5. Synthetische of te strakke kledij, ondergoed dat behandeld is met wasverzachter
  6. Onbeschermde seksuele betrekkingen
  7. Zwembad en sauna
  8. Stress

> In het bijzonder tijdens de menstruatie kan de lagere concentratie aan lactobacillen een onevenwicht van de vaginale flora veroorzaken.

Als het natuurlijk evenwicht van de vaginale microflora verstoord is, verhoogt het risico op het ontwikkelen van urogenitale infecties.
Het is dus bijzonder aangeraden om lactobacillen aan te brengen om de flora opnieuw in evenwicht te brengen tijdens deze periode, met name dankzij probiotica.

> De probiotica, een geschikt antwoord! Een eenvoudig en natuurlijk middel om uw intieme ongemakken te verminderen.

Flore intime

De probiotica zijn bacteriën die van nature aanwezig zijn in het menselijk lichaam (maag, darmen, keel, vagina).
Ze versterken de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen infecties door het fysiologisch bacterieel ecosysteem te beschermen. Sinds een tiental jaren worden de probiotica gebruikt voor hun weldoende werkingen op de gezondheid.

 

Meer uitleg op video met Dokter Bohbot:

 

Dr. Jean-Marc Bohbot

Ce site utilise des cookies pour vous offrir le meilleur service. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.