Intieme droogte

Problemen van droogte maken de vulvovaginale zone gevoelig voor infecties en kunnen het intieme leven verstoren. Gebruik een aangepast reinigingsproduct dat deze ongemakken helpt beperken.

 

Oorzaken die alle vrouwen treffen

1 vrouw op 5 klaagt over intieme droogte*…maar alle vrouwen kunnen er in de loop van hun leven last van krijgen. De gynaecologen kunnen de oorsprong van het probleem identificeren en zijn zich bewust van het belang van een geschikt intiem reinigingsproduct.

 

Hormonale veranderingen in de loop van de tijd

De oestrogenen waarborgen de soepelheid en de goede hydratatie van het vaginale slijmvlies. Hormonale veranderingen kunnen een “intieme droogte” doen ontstaan, in het bijzonder in het begin van de zwangerschap, tijdens de borstvoeding en tijdens de menopauze.

 

Een slechte levenshygiëne

Een overdreven intieme hygiëne kan de vulvovaginale flora verstoren en haar blootstellen aan infecties (mycosen bijvoorbeeld). Net zoals integrale ontharing uitdroging en irritaties veroorzaakt doordat de vulva volledig ontbloot wordt. Stress en roken kunnen ook een oorzaak zijn.

 

En bepaalde geneesmiddelen

Er bestaan nog andere factoren voor intieme droogte, zoals de inname van bepaalde antidepressiva, de minipil, …

 

Oplossingen voor alle vrouwen

Ongeacht de oorzaak, of de symptomen zelden of regelmatig optreden, de intieme reiniging is HET gezondheidsgebaar dat het verschijnsel ‘droogte’ kan beperken.
De keuze van een intiem hygiëneproduct is belangrijk, het moet aan de volgende criteria voldoen:

  1. Een wasoplossing zonder zeep waarvan de overvette bestanddelen de beschermende hydrolipidenfilm en de natuurlijke hydratatie van deze zone respecteren.
  2. Een formule met een hydraterend werkzaam bestanddeel
  3. De afwezigheid van ontsmettingsmiddelen die agressief zijn voor de slijmvliezen en de lactobacillen (beschermende flora van de vagina) kunnen vernietigen die zich ter hoogte van de vulva bevinden, nabij de opening van de vagina. U moet de voorkeur geven aan zachte producten

*Enquête KY – Louis Harris Januari 2003.

Ce site utilise des cookies pour vous offrir le meilleur service. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.